Jevgenij Prigozjin raser mot Moskva

Jevgenij Prigozjin, leder for Wagner-gruppen.
Jevgenij Prigozjin, leder for Wagner-gruppen. Foto: Telegram/AFP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag morgen hevdet russiske myndigheter at Ukraina utførte et droneangrep mot Mosvka. Det påståtte angrepet har fått Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin til å rase.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte droner skal ha angrepet den russiske hovedstaden tirsdag morgen. To leilighetsbygg ble rammet, men ingen skal ha blitt skadet.

Russland har lagt skylden på Ukraina , som nekter for å stå bak. Nå har Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin nok en gang tatt til Telegram for å dele sin misnøye mot den russiske militærledelsen, skriver danske TV 2.

Her kan du lese alt om Ukraina-krigen!

– Hvordan i faen kunne dere tillate droner å fly inn i Moskva? Hva skulle vanlige mennesker gjort om droner med sprengstoff kræsjet inn i husene deres, spør en rasende Prigozjin det russiske forsvarsdepartementet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

Video: Wagner-sjefen raser mot Moskva: – De jævlene kan dra til helvete!

Slakter toppsjefer

De åtte dronene skal alle ha blitt ødelagt av Russlands luftforsvar. Det russiske forsvarsdepartementet omtaler hendelsen som et terrorangrep, og sier dette er det største ukrainske droneangrepet mot Russland så langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, skal Vladimir Putin ha blitt løpende informert om angrepet.

Til tross for at Prigozjin er en nært alliert av Putin, holder han ikke igjen når han fyrer løs mot presidenten og toppsjefene i det russiske forsvaret.

– Kom dere opp, dere har blitt satt til å beskytte dette landet. (...) Som en russisk borger er jeg svært opprørt over at disse drittsekkene sitter på ræva uten å gjøre noe som helst, fortsatte Prigozjin.

Kreml: Et hevnangrep

Mandag kom det flere meldinger om et droneangrep mot et ukrainsk militæranlegg i regionen Khmelnitskij i Vest-Ukraina.

Natt til tirsdag ble også Ukrainas hovedstad, Kyiv, utsatt for et nytt, omfattende russisk angrep. Minst én person ble drept, og byens befolkning måtte søke ly i tilfluktsrommene.

Dmitrij Peskov har vært tydelig på at angrepet i Moskva er et gjengjeldelsesangrep fra Kyiv-regimet.