Ukraina avviser at de sto bak droneangrep i Moskva

Kreml-talsperson Dmitrij Peskov hevder droneangrepet mot Moskva var et ukrainsk hevnangrep. Ukraina avviser at de var involvert.
Kreml-talsperson Dmitrij Peskov hevder droneangrepet mot Moskva var et ukrainsk hevnangrep. Ukraina avviser at de var involvert. Foto: Ilya Pitalev / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter hevder Ukraina har utført et droneangrep mot Moskva. Ingen skal være alvorlig skadd. Ukraina avviser at de hadde noe med angrepet å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne morgenen, ved daggry, førte et droneangrep til mindre skader på flere bygninger, sier ordfører Sergej Sobjanin i en uttalelse tirsdag.

Det russiske forsvarsdepartementet omtaler hendelsen som et terrorangrep rettet mot mål i sentrum av den russiske hovedstaden. De hevder det er ukrainerne som står bak, og at dette er det største ukrainske droneangrepet mot Russland så langt.

Det skal være snakk om åtte droner, som alle er ødelagt av Russlands luftforsvar, sier forsvarsdepartementet.

– Åtte droner ble brukt i angrepet. Alle fiendens droner ble skutt ned, skriver departementet i sosiale medier. Tre av dronene skal ha blitt satt ut av spill elektronisk, mens de andre ble truffet av bakke-til-luft-raketter, ifølge departementet.

– Et hevnangrep

Putin ble løpende informert om angrepet, ifølge hans talsperson Dmitrij Peskov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt tydelig at vi snakker om et gjengjeldelsesangrep fra Kyiv-regimet etter vårt svært effektive angrep på et kommandosenter i Ukraina, sier Peskov.

Mandag ble det meldt om et russisk droneangrep mot et ukrainsk militæranlegg i regionen Khmelnitskij i Vest-Ukraina. Det er uklart om det er dette angrepet Peskov referer til.

Se video: Drone traff Kreml tidligere i år (saken fortsetter under videoen).

Evakuerte boligbygg

– I morges kunne beboere i enkelte distrikter høre eksplosjoner. Dette var fra våre luftvernsystemer, sier guvernør Andrej Vorobjov i hovedstadsregionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået Ria melder at to boligbygg er truffet, og at én person er skadd. Flere boligbygg sør i den russiske hovedstaden skal være evakuert. Bilder i sosiale medier viser spor av røyk i luften og et ødelagt vindu.

Sobjanin sier beboerne i to bygninger som fikk skader, ble evakuert, men at de «kan flytte tilbake til leilighetene sine så snart spesialstyrkene har avsluttet arbeidet sitt».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én drept i Kyiv

Natt til tirsdag var det også et nytt, omfattende russisk angrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Minst én person ble drept, og byens befolkning måtte igjen gå i tilfluktsrommene.

Byens militæradministrasjon sier minst 20 iransk-bygde droner ble skutt ned av luftforsvaret i det tredje russiske angrepet mot Kyiv i løpet av det siste døgnet.

– Mellom 23.30 og 4.30 angrep de russiske okkupasjonsstyrkene Ukraina med 31 Shahed-droner. 29 av dem ble skutt ned, «nesten alle i nærheten av hovedstaden og i luften over Kyiv», skriver det ukrainske luftforsvaret i sosiale medier.