Scholz åpner for nye samtaler med Putin

Russlands president Vladimir Putin er isolert og ettersøkt internasjonalt. Han kan dermed ikke reise utenlands uten å risikere arrestasjon og bli stilt ansvarlig for krigsforbrytelser i stor skala.
Russlands president Vladimir Putin er isolert og ettersøkt internasjonalt. Han kan dermed ikke reise utenlands uten å risikere arrestasjon og bli stilt ansvarlig for krigsforbrytelser i stor skala. Foto: Tatiana Barybina / Sputnik / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin igjen når tiden er inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den siste telefonsamtalen min var for en stund siden. Men jeg planlegger å snakke med Putin når tiden er inne, sier Scholz i et intervju med avisa Kölner Stadt-Anzeiger.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sier den russiske presidenten når som helst er villig til å diskutere Ukraina med Scholz.

– Det er nødvendig å snakke sammen. President Putin er åpen for dialog, men det grunnleggende målet er selvsagt å beskytte interessene til innbyggerne våre, sier han.

Sist de to lederne snakket sammen var i desember, da de hadde en telefonsamtale. Scholz ba da Putin om å trekke russiske styrker ut av Ukraina, mens Putin anklaget Vesten for å føre en destruktiv politikk.

Siden har det rådet en isfront mellom de to land, særlig etter at Scholz i januar åpnet for å sende tyske stridsvogner til Ukraina.

Les også: Ukrainske soldater kritiske til taktikken i slaget om Bakhmut: – Et rent helvete

Video: Wagner-gruppen har satt sluttdato