Scholz åpner for nye samtaler med Putin

Russlands president Vladimir Putin er isolert og ettersøkt internasjonalt. Han kan dermed ikke reise utenlands uten å risikere arrestasjon og bli stilt ansvarlig for krigsforbrytelser i stor skala.
Russlands president Vladimir Putin er isolert og ettersøkt internasjonalt. Han kan dermed ikke reise utenlands uten å risikere arrestasjon og bli stilt ansvarlig for krigsforbrytelser i stor skala. Foto: Tatiana Barybina / Sputnik / AFP / NTB

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin igjen når tiden er inne.

– Den siste telefonsamtalen min var for en stund siden. Men jeg planlegger å snakke med Putin når tiden er inne, sier Scholz i et intervju med avisa Kölner Stadt-Anzeiger.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sier den russiske presidenten når som helst er villig til å diskutere Ukraina med Scholz.

– Det er nødvendig å snakke sammen. President Putin er åpen for dialog, men det grunnleggende målet er selvsagt å beskytte interessene til innbyggerne våre, sier han.

Sist de to lederne snakket sammen var i desember, da de hadde en telefonsamtale. Scholz ba da Putin om å trekke russiske styrker ut av Ukraina, mens Putin anklaget Vesten for å føre en destruktiv politikk.

Siden har det rådet en isfront mellom de to land, særlig etter at Scholz i januar åpnet for å sende tyske stridsvogner til Ukraina.

Les også: Ukrainske soldater kritiske til taktikken i slaget om Bakhmut: – Et rent helvete

Video: Wagner-gruppen har satt sluttdato