USA og Sør-Korea innleder stor og skarp militærøvelse

Det sørkoreanske forsvaret viser fram droner på geledd under en felles øvelse med amerikanske soldater. Målet er å slå tilbake angrep fra nord. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Det sørkoreanske forsvaret viser fram droner på geledd under en felles øvelse med amerikanske soldater. Målet er å slå tilbake angrep fra nord. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styrker fra USA og Sør-Korea innledet torsdag sin største felles militærøvelse med skarp ammunisjon noensinne. Målet er å slå tilbake et angrep fra nord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet opplyste at rundt 2500 soldater fra de to landene deltok i en fem dager lang øvelse som ble innledet i Pocheon, ikke langt fra grensen som skiller nord og sør. Stridsvogner, artilleri og kampfly deltar også i øvelsen.

– Militærøvelsen viser at vi både har slagkraft og er klare til å svare på trusler med raketter og atomvåpen og også en krig i full skala, heter det i en melding fra forsvarsdepartementet i Seoul.

I forrige uke meldte statlige medier i Nord-Korea at president Kim Jong-un har gitt klarsignal til å gjøre de siste forberedelser til oppskyting av landets første militære spionsatellitt. Militære analytikere i regionen sier at dette vil styrke landets evne til overvåking og gjøre det lettere å treffe spesifikke mål hvis det skulle bli en konflikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA og Sør-Korea har de siste månedene gjennomført varierte militærøvelser både på lands og til vanns. Blant annet har USA satt inn strategiske, langtrekkende bombefly av typen B-1B. På grunn av begrensninger under koronapandemien ble det i perioden 2020-2022 kuttet i øvelsene.

Nord-Korea reagerer sterkt på rekken av øvelser, og sier at oppskytingen av en militær satellitt er nødvendig for å møte truslene fra USA og Sør-Korea.