Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Ukrainske stridsvogner på vei mot stillinger rundt Bakhmut. Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin hevder at gruppa har mistet 20.000 soldater i den lange og svært blodige kampen om byen. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB
Ukrainske stridsvogner på vei mot stillinger rundt Bakhmut. Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin hevder at gruppa har mistet 20.000 soldater i den lange og svært blodige kampen om byen. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side. Det er også høyere enn det offisielle anslaget over hvor mange soldater Sovjetunionen mistet i krigen i Afghanistan fra 1979–1980 – 15.000.

Ukrainske myndigheter har ikke sagt hvor mange soldater som er gått tapt på deres side.

Analytikere mener at titusenvis av soldater er drept bare i kampen om Bakhmut, blant dem russiske fengselsinnsatte som fikk lite trening før de ble sendt til fronten for å kjempe med Wagner-gruppa.

Se video: Wagner-soldaten kjemper til siste slutt