Prigozjin advarer om revolusjon i Russland om ikke eliten deltar i krigen

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, advarer Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin. Leiesoldatkompaniet har i mange måneder ledet den russiske offensiven ved Bakhmut i Øst-Ukrana. Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB
Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, advarer Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin. Leiesoldatkompaniet har i mange måneder ledet den russiske offensiven ved Bakhmut i Øst-Ukrana. Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er i en slik tilstand at vi kan miste hele jævla Russland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, sier Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin.

Ukraina forbereder for tida en motoffensiv med mål om å presse russiske styrker tilbake til posisjonene de hadde før annekteringen av Krim-halvøya i 2014, sier Prigozjin.

Det vil ikke være et godt scenario for Russland, legger han til.

– Vi er i en slik tilstand at vi kan miste hele jævla Russland. Det er hovedproblemet, sier Prigozjin. Han sier videre at den russiske eliten beskytter sine barn fra å kjempe i krigen, samtidig som barna til vanlige russere er ved fronten.

Om vanlige russere fortsetter å få barna sine hjem i kister, samtidig som at elitens barn slikker sol i utlandet, kan Russland bli rammet av like stor uro som revolusjonene i 1917, som førte til borgerkrig, sier Prigozjin.

Video: Wagner-sjefen raser mot Moskva: - De jævlene kan dra til helvete!