USA langer ut mot Kina etter forbud mot amerikansk databrikkeselskap

Kina begrenser bruken av produkter fra det amerikanske selskapet Micron. Det får USA til å reagere. Arkivfoto: Steve Helber / AP / NTB
Kina begrenser bruken av produkter fra det amerikanske selskapet Micron. Det får USA til å reagere. Arkivfoto: Steve Helber / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske myndigheters forbud mot bruk av produkter fra den amerikanske databrikkeprodusenten Micron, er ikke basert på fakta, lyder det fra USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var på tampen av forrige uke at Kina kunngjorde at produkter fra Micron, USAs største produsent av minnebrikker, ikke kan brukes i viktige infrastrukturprosjekter.

Årsaken er at Microns produkter har alvorlige sikkerhetsrisikoer, som igjen påvirker Kinas nasjonale sikkerhet, ifølge Kinas datasikkerhetstilsyn.

Grepet har høstet kraftig kritikk fra USA, som mener Kinas handlinger ikke baserer seg på fakta.

– Disse handlingene er i strid med Kinas påstander om at de har åpne markeder og er forpliktet til åpenhet i reguleringsmekanismene, sier pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre.

I fjor innførte USA omfattende restriksjoner på Kinas tilgang til enkelte typer databrikker, med henvisning til nasjonale sikkerhetshensyn.