Zelenskyj besøkte frontlinjen i Donetsk

Dette utdelingsbildet tatt og utgitt av den ukrainske presidentens pressetjeneste 29. januar 2023, og viser Ukrainas president Volodymyr Zelensky som deltar i en seremoni i Kiev, for å minnes 105-årsjubileet for slaget ved Kruty mot den bolsjevikiske røde hæren 29. januar , 1918.
Dette utdelingsbildet tatt og utgitt av den ukrainske presidentens pressetjeneste 29. januar 2023, og viser Ukrainas president Volodymyr Zelensky som deltar i en seremoni i Kiev, for å minnes 105-årsjubileet for slaget ved Kruty mot den bolsjevikiske røde hæren 29. januar , 1918. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han tirsdag besøkte marinesoldater ved frontlinjen i Donetsk, øst i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag er den ukrainske marinens dag. Zelenskyj er avbildet mens han deler ut utmerkelser og poserer for et gruppebilder med en gruppe marinesoldater på et sted med dunkel belysning.

– Våre forsvarere. Frontlinjen. I dag er jeg her for å gratulere krigerne våre på den ukrainske marinens dag, skriver presidenten på Telegram.

Ifølge presidentens kontor besøkte Zelenskyj fronten ved Vuhledar, der ukrainske soldater i vinter bremset den russiske framrykkingen.

– Den ukrainske marinen beviser hver eneste dag på slagmarken at de er en mektig styrke som ødelegger fienden, frigjør ukrainsk jord og utfører de vanskeligste oppgavene under de vanskeligste forholdene, sa Zelenskyj.

– Og vi trenger flere slike styrker. Fra og med i dag øker vi i betydelig grad marinens potensial og etablerer et marinekorps. Den nye brigaden vil bli utstyrt med moderne utstyr og våpen, la han til.