Paven og Meloni ber folk få barn i stedet for kjæledyr

Pave Frans og Italias statsminister Giorgia Meloni mener italienere bør få barn i stedet for kjæledyr. Lave fødselstall i Italia øker bekymringen for at det ikke vil være nok unge mennesker til å holde liv i landets trygdesystem når stadig flere går av med pensjon. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Pave Frans og Italias statsminister Giorgia Meloni mener italienere bør få barn i stedet for kjæledyr. Lave fødselstall i Italia øker bekymringen for at det ikke vil være nok unge mennesker til å holde liv i landets trygdesystem når stadig flere går av med pensjon. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Frans og Italias statsminister Giorgia Meloni går sammen for å oppmuntre italienere til å få flere barn etter fjorårets rekordlave fødselstall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Frans fordømte fredag den økonomiske usikkerheten unge italienske par står overfor og kalte valgene som har ført til rekordfå fødsler i landet for «selviske og egoistiske».

Paven gikk spesielt hardt ut mot par som velger å få kjæledyr i stedet for barn, og sa flere ressurser måtte bevilges til å hjelpe italienere med å utvide familiene sine.

– La oss ikke resignere med steril sløvhet og pessimisme, sa han.

Paven og Meloni tar nå til orde for å snu det de omtaler som en «demografisk vinter» i Italia. Den italienske regjeringen har blant annet støttet en fødselskampanje som har som mål å oppmuntre til minst 500.000 fødsler innen 2033 for å unngå en økonomisk kollaps.

Italienske kvinner får i gjennomsnitt 1,24 barn i sin levetid, noe som er et av de laveste fødselstallene i verden.