Russland hudfletter USA for å nekte innreise til russiske journalister

Utenriksminister Sergej Lavrov er kraftig irritert over at USA har nektet innreise for russiske journalister som skulle dekke hans møter i FN til uken. Bildet er tatt under et besøk på Cuba tidligere i april. Foto: Ramon Espinosa Pool via AP / NTB
Utenriksminister Sergej Lavrov er kraftig irritert over at USA har nektet innreise for russiske journalister som skulle dekke hans møter i FN til uken. Bildet er tatt under et besøk på Cuba tidligere i april. Foto: Ramon Espinosa Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier han ikke kan tilgi at USA har nektet innreise for russiske journalister som skulle dekke hans møter i FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland tok over formannskapet i Sikkerhetsrådet i april til tross for krigføringen i Ukraina. Utenriksminister Lavrov skal lede flere møter til uken.

– Vi vil ikke glemme, og vi vil ikke tilgi, sa Lavrov søndag. Han tok på det sterkeste avstand fra den amerikanske beslutningen, som han betegnet som idiotisk.

– Et land som kaller seg det sterkeste, smarteste, frieste og mest rettferdige, feiget ut, sa Lavrov. Han la til at dette viser verdien av amerikanske forsikringer om ytringsfrihet.

Siden starten på krigen i Ukraina har russiske myndigheter strammet kraftig inn på kravene for å kunne oppnå akkreditering som utenlandsk journalist i Moskva. Viseutenriksminister Sergej Rjabkov sier at en ytterligere innstramming er på trappene.