Ny streik på tyske flyplasser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 100.000 reisende vil bli berørt når sikkerhetspersonell på fire tyske flyplasser går ut i streik i dag og i morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flyplassforeningen ADV som oppgir at 100.000 passasjerer blir berørt. Fagforeningen Verdi har tatt ut sikkerhetsansatte på flyplassene Düsseldorf, Hamburg og Köln-Bonn. Rundt 700 flyavganger blir innstilt torsdag og fredag som følge av streiken.

Verdi har i tillegg varslet uttak av sikkerhetsansatte på flyplassen i Stuttgart fredag. Det er uklart hvor mange innstillinger det vil føre til.

Fagforeningen har sagt at den har forhandlet med arbeidsgiverforeningen BDLS i håp om å få mer lønn for kvelds- og nattarbeid, helgearbeid og arbeid på offentlige høytidsdager, og at forhandlingene ikke har ført frem.

Høy inflasjon i Europas største økonomi har utløst en rekke med streiker de siste månedene, der arbeidere krever mer lønn for å holde tritt med økte kostnader.

Fredag blir det også transportstreik i Tyskland, der fagforeningen EVG tar ut ansatte i 50 selskaper, blant annet Deutsche Bahn.