Japan har registrert 1,46 millioner eremitter

Japanske myndigheter anslår at nærmere 1,5 millioner mennesker har trukket seg tilbake fra samfunnet.
Japanske myndigheter anslår at nærmere 1,5 millioner mennesker har trukket seg tilbake fra samfunnet. Foto: Shuji Kajiyama / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmere 1,5 millioner mennesker i arbeidsfør alder i Japan har isolert seg fra samfunnet, ifølge en ny undersøkelse fra japanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drøyt to prosent av de spurte mellom 15 og 64 år har trukket seg ut av samfunnet i større eller mindre grad, noe myndighetene mener tilsvarer drøyt 1,46 millioner mennesker. En av de mest vanlige og uventede årsakene til at folk isolerer seg er koronapandemien.

Det er første gang myndighetene gjennomfører en grundig undersøkelse av hvor utbredt det har blitt å være såkalt «hikikomori» – «innovertrukne» eller eremitter i landet.

Hikikomori kan være alt fra mennesker som kun forlater huset for å handle eller drive med fritidsinteresser til de mer ekstreme tilfellene, som sjelden forlater hjemmene sine overhodet.

Det japanske samfunnet er kjent som svært konformistisk og arbeidsrettet, og tidligere har hikikomori vært mest kjent som en tilstand for dem som ikke takler presset eller opplever mobbing på arbeidsplassen.