Slik lurte amerikansk politi over hundre kriminelle med Super Bowl-billetter

Velkomstbanner til det fiktive «Flagship International Sports TV». 100 kriminelle ble lurt i en felle og arrestert av politiet i desember 1985. Operasjonen fikk navnet «Operation Flagship».
Velkomstbanner til det fiktive «Flagship International Sports TV». 100 kriminelle ble lurt i en felle og arrestert av politiet i desember 1985. Operasjonen fikk navnet «Operation Flagship». Foto: United States Marshals Service / https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=129337315

Det er blitt blåst nytt liv i historien fra 1985 etter at en Tiktok-video gikk viralt.

Super Bowl er amerikanernes desidert største idrettsdag. Finalen i amerikansk fotball kårer «verdens beste fotballag», og har lange tradisjoner i USA.

Stadioner med plass til over 100.000 tilskuere selges raskt ut, billettene selges til blodpris. Når du da får brev i posten om at du har vunnet gratisbilletter til å se kampen, er det ofte ikke noe tvil.

Det var det 100 kriminelle i Washington DC gjorde i 1985.

Avsender: Politiet

På morgenen den 15. desember 1985 dukket over hundre kriminelle på flukt opp på Washington Convention Center iført fotballdraktene til favorittlaget sitt Washington Redskins, nå Washington Commanders.

De hadde fått et brav fra «Flagship International Sports TV» med beskjed om at de hadde vunnet gratisbilletter til for å se favorittlaget spille i Super Bowl. Eneste de trengte å gjøre var å møte opp og vise legitimasjon.

Det de ikke visste var at det hele var planlagt av politiet for å lure dem i en felle i en operasjon de kalte «Operation Flagship».

Tiktok-video viser hendelsen

Politiet hadde sendt ut brev til den siste registrerte adressen til 3000 kriminelle på flukt i Washington DC-området. Litt over hundre dukket opp.

I en video delt på Tiktok av brukeren backtotheeighties1985 kan man se en nyhetsreportasje fra hendelsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

De kriminelle danser og jubler over å ha vunnet billetter, og står i kø for å nå frem til skranken hvor de viser frem legitimasjon.

Her står en politimann i sivil og ringer opp til et kontrollrom for å dobbeltsjekke identiteten. Hvis det stemte overens med en av de kriminelle på flukt, ble de sendt videre inn i et rom hvor politibetjenter ventet og arresterte vedkommende.

Etter at Tiktok-videoen gikk viralt, har flere internasjonale medier blåst liv i den gamle, litt kuriøse historien igjen.