To personer pågrepet for planlagt terror mot israelere i Hellas

Artikkelen fortsetter under annonsen

To pakistanske menn er pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep i Hellas. Planen skal ha vært å angripe områder hvor det oppholder seg mange israelere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et terrornettverk har blitt avdekket. Fra utlandet planla de angrep mot nøye planlagte mål i Hellas, heter det i en uttalelse.

De mistenkte er to menn på 27 og 29 år fra Pakistan, som skal ha vært del av et utenlandsk terrornettverk. De er i politiets varetekt i hovedkvarteret i Aten sentrum, opplyser myndighetene tirsdag.

Ville angripe israelere

Videre opplyste politiet at gruppen allerede hadde valgt ut sine mål, og at de var i gang med å planlegge hvordan de skulle gjennomføre angrepene. Målene skal ha vært sentralt i hovedstaden Aten i områder hvor det oppholder seg mange israelere.

Ifølge en anonym politikilde var to av de planlagte målene en synagoge og en jødisk restaurant.

Politiets talsperson Konstantina Dimoglidou sier at «mesterhjernen» bak den planlagte terroren også er en person fra Pakistan. Vedkommende bor ifølge henne utenfor Europa. Ifølge den anonyme politikilden bor vedkommende i Iran.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avlyttet telefonene

Landets antiterroravdeling og sikkerhetstjenesten EYP bidro i aksjonen, opplyser gresk politi. De ble også assistert av en utenlandsk etterretningstjeneste som ikke er navngitt.

Politiet har overvåket de to mennenes telefoner og fulgt med på meldinger, videoer og tegninger av målene, ifølge den anonyme politikilden.

Gresk politi mener de mistenkte mennene forsøkte å undergrave Hellas' sikkerhet og internasjonale relasjoner.