Netanyahu vil sannsynligvis stanse rettsreformen i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å sette behandlingen av den omstridte rettsreformen på vent Foto: AP / NTB
Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å sette behandlingen av den omstridte rettsreformen på vent Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å sette behandlingen av den omstridte rettsreformen på vent, ifølge kilder i partiet hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påstanden fremmes av ikke navngitte kilder i regjeringspartiet Likud mandag morgen, ifølge blant andre den israelske avisa Haaretz og nyhetsbyrået Reuters.

Det var ventet at Netanyahu mandag ville holde en tale etter de omfattende demonstrasjonene i helgen. Israels president Isaac Herzog, som i første rekke spiller en seremoniell rolle, ba samme morgen statsministeren om å stanse rettsreformen.

Lovforslagene har skapt dypt splittelse i Netanyahus parti Likud. Søndag fikk forsvarsminister Yoav Gallant fra Likud sparken etter at han dagen argumenterte for at rettsreformen bør settes på pause av hensyn til Israels sikkerhet.