Russiske angrep mot Bakhmut skal ha stanset

Ukrainske soldater skyter en selvgående haubits mot russiske stillinger nær Bakhmut hvor de blodigste kampene pågår i Donetsk-regionen. Bildet er tatt tirsdag 7. mars 2023.
Ukrainske soldater skyter en selvgående haubits mot russiske stillinger nær Bakhmut hvor de blodigste kampene pågår i Donetsk-regionen. Bildet er tatt tirsdag 7. mars 2023. Foto: Libkos / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De russiske angrepene på den omstridte østukrainske byen Bakhmut har stoppet opp samtidig som ukrainske styrker befester sine stillinger, ifølge kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske forsvarsdepartementet og den ukrainske hærsjefen Valerij Zaluzjnyj kommer med likelydende opplysninger om situasjonen ved byen.

Forsvarsdepartementet opplyser i sin daglige oppdatering av krigen i Ukraina at Russlands forsøk på å ta Bakhmut har stoppet på grunn av «ekstrem utmattelse» blant de russiske styrkene.

Departementet mener at dette tyder på at russerne er på vei tilbake til en mer defensiv posisjon og hevder at det skyldes at deres offensiv, som startet i januar, har feilet. Dette samsvarer med Zaluzjnyjs vurdering.

Bakhmut utgjør imidlertid fortsatt et av de vanskeligste og hardest rammede områdene ved fronten.

Det britiske forsvarsdepartementet bemerker at Ukraina også har lidd store tap der.

Video: Dette er restene av Bakhmut – hovedsete for krigens blodigste slag