Kredittvurderingsselskap: Argentina snart konkurs

Emilia Garcia Marquez og Federico Cachero danser tango for turister utenfor en restaurant i sentrum av Buenos Aires. Men landets økonomi er ingen dans på roser. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
Emilia Garcia Marquez og Federico Cachero danser tango for turister utenfor en restaurant i sentrum av Buenos Aires. Men landets økonomi er ingen dans på roser. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentina nærmer seg konkurs, ifølge kredittvurderingsselskapet Fitch, som nedgraderer landets utenlandsgjeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgraderingen fra CCC- til C betyr at kredittvurderingsselskapet mener en konkurs kan være nær forestående ved at landet ikke vil være i stand til å betale tilbake gjeld i utenlandsk valuta.

Fitch opplyser at Argentina kan komme til å bli ytterligere nedgradert til konkursstatus etter gjennomføringen av regjeringens ferske ordre om å tvinge deler av landets offentlige sektor til å bytte ut gjeld i utenlandsk valuta med gjeld i landets egen valuta peso.

Regjeringens beslutning er et forsøk på å bremse fallet i landets internasjonale valutareserver, delvis som følge av mangel på utenlandsk valuta og ustabile vekslingskurser for finanssektoren i landet. Hensikten er å stabilisere markedene og fortsette å bekjempe inflasjon, forklarer regjeringen.

Inflasjonen i Argentina var i fjor på like under 95 prosent. Tolvmånedersinflasjonen passerte i februar 100 prosent.

Ifølge landets sentralbank har Argentina internasjonale valutareserver på litt over 37,5 millioner dollar, men nettotallet er ifølge analytikere betydelig lavere.