Syria: Flere titalls bortført av IS

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titalls personer skal være bortført av IS i den sentrale syriske provinsen Hama, og noen er blitt funnet drept med strupen skåret over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysningene kommer fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et kildenettverk i Syria. Også regjeringsvennlige medier i Syria melder om bortføringene og funnet av drepte.

Ifølge SOHR ble rundt 40 personer bortført av ekstremistene torsdag. Fredag ble minst 15 lik, blant dem sju sivile og åtte militsmedlemmer, funnet drept.

Den regjeringsvennlige radiostasjonen Sham FM melder at ekstremistene angrep bønder som høstet inn trøfler i den østlige delen av landsbygda i Hamas-provinsen.

Til tross for å ha blitt nedkjempet i Syria i mars 2019, finnes det såkalte sovende celler med IS-medlemmer i Syria som gjennomfører dødelige angrep både der og i Irak.

I forrige måned angrep IS-medlemmer mennesker som høstet inn trøfler nær byen Sukhna sentralt i landet. Minst 53 personer ble drept, flesteparten av dem arbeidere, men også noen som var medlemmer av den syriske regjeringens sikkerhetsstyrker.

Trøfler en sesongavhengig delikatesse som kan sikre gode inntekter. Trøffelsankere arbeider i store grupper i avsidesliggende områder, noe IS i flere år har benyttet seg av ved gjentatte anledninger, ved å bortføre dem, drepe noen og kreve løsepenger for andre.