Wolfgang Porsche skiller seg fra kona etter demens-lidelse

Wolfgang Porsche og kona Claudia skal skilles, tilsynelatende etter at hun de siste to årene har slitt med en demens-lignende lidelse. Her er de to under en oppvisning i 2011 i den aller første Porsche-bilen som ble bygget.
Wolfgang Porsche og kona Claudia skal skilles, tilsynelatende etter at hun de siste to årene har slitt med en demens-lignende lidelse. Her er de to under en oppvisning i 2011 i den aller første Porsche-bilen som ble bygget. Foto: Thomas Kienzle / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tysk-østerrikske sportsbilmilliardæren vil skille seg fra kona etter at hun i flere år har slitt med demens-lidelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wolfgang Porsche (79) er deleier av familiekonsernet Porsche og ønsker nå å skille seg fra kona Claudia (74) etter at hun de siste to årene skal ha blitt stadig dårligere som følge av «en demens-lignende lidelse», melder blant annet tyske Bild. Ifølge avisen skal hun ha fått en personlighetsendring som følge av lidelsen og bor nå sammen med sin datter der hun får døgnpleie.

Wolfang Porsche (79) er i styret i sportsbilprodusenten som bærer hans navn og barnebarn av grunnlegger Ferdinand Porsche. Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP
Wolfang Porsche (79) er i styret i sportsbilprodusenten som bærer hans navn og barnebarn av grunnlegger Ferdinand Porsche. Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP

De to har vært sammen siden 2007 og ble gift i 2019.

Claudia Porsche har tidligere vært politiker, professor og rådgiver for tyske myndigheter, men skal nå være i en så dårlig tilstand at hun de siste månedene ikke har klart å bevege seg uten hjelp.

Ifølge flere tyske medier har Wolfgang innledet et forhold til sin nære venn Gabriela Prinzessin zu Leiningen (59). De to skal ha vært venner i over 25 år.

Wolfgang Porsche bor i Zell am See i Østerrike og har fire barn. Han er barnebarn av grunnlegger Ferdinand Porsche. Broren hans, Ferdinand «Butzi» Porsche designet den ikoniske Porsche 911 i 1964.

Porsche-familiens verdier er estimert til å være rundt 230 milliarder kroner.