Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Viktor Orban sier han er for å slippe Sverige og Finalnd inn i Nato, men at flere av partifellene hans er mindre entusiastiske, blant annet på grunn av det han omtaler som svenskenes og finnenes spredning av løgner om Ungarn.
Viktor Orban sier han er for å slippe Sverige og Finalnd inn i Nato, men at flere av partifellene hans er mindre entusiastiske, blant annet på grunn av det han omtaler som svenskenes og finnenes spredning av løgner om Ungarn. Foto: Denes Erdos / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes naturligvis ikke at det er noen grunn til å skille Sverige fra Finland, sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)
Sveriges statsminister Ulf Kristersson. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

– Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

Ungarn har varslet at landets nasjonalforsamling skal gi grønt lys til Finlands Nato-søknad mandag, mens de venter med Sveriges søknad.

Kristersson tror dette har en sammenheng med at Tyrkia nå har sagt seg villige til å godkjenne Finlands søknad – men har ikke gitt klarsignal til Sverige.

– Jeg synes naturligvis ikke at det er noen grunn til å skille Sverige fra Finland, men det er min mening, sa Kristersson.