Britisk etteretning: Russland kan ha mistet momentum i Bakhmut

Ukrainsk soldat forbereder en selvgående haubits «Acacia» for å skyte nær Bakhmut, Donetsk-regionen, Ukraina, fredag 17. mars 2023.
Ukrainsk soldat forbereder en selvgående haubits «Acacia» for å skyte nær Bakhmut, Donetsk-regionen, Ukraina, fredag 17. mars 2023. Foto: Roman Chop / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Framdriften til de russiske styrkene som angriper Bakhmut, kan ha blitt lavere, ifølge britisk etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig at noen av de regulære russiske militære enhetene ved Bakhmut er blitt flyttet til andre områder, skriver Storbritannias forsvarsdepartement på Twitter.

Slaget om Bakhmut i Øst-Ukriana har pågått i flere måneder. Både de russiske og de ukrainske styrkene har mistet svært mange soldater i kampene om byen.

Zelenskyj i Bakhmut

Zelenskyj besøkte onsdag fronten nær Bakhmut, ifølge ukrainske myndigheter.

I presidentens kanal på meldingstjenesten Telegram står det at han har møtt soldater i området ved Bakhmut, hvor det har vært svært harde kamper.

– Velsignet være minnet om alle dem som ofret livene sine for vår uavhengighet! skriver presidenten.

Slaget om Bakhmut i Øst-Ukraina har pågått i flere måneder. Både russerne og ukrainerne har mistet svært mange soldater i kampene om byen.

Angrep mot Krim

Onsdag morgen hevdet Russland å ha avverget et droneangrep mot havnen i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya. Det skjer kun dager etter at Russlands president Vladimir Putin besøkte havnebyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Mikhail Razvovhajev, den russiskutnevnte lederen i Sevastopol, skjøt russiske styrker dronene ned ved hjelp av håndvåpen.

– Luftvernet fungerte også. Totalt ble tre objekter ødelagt, skrev han på Telegram.

Hevder ingen evakuerte

Han la til at verken personer eller skip ble ødelagt i angrepet, men at eksplosjoner førte til at vinduer på bygg i nærheten ble sprengt.

Razvovhajev understreker at situasjonen er under kontroll og benekter at personer har evakuert fra Krim.

– Det spres informasjon om evakueringer fra halvøya via ferjer og annet lignende tull, skrev han, og hevdet at det er løgn spredt av Ukraina.

Video:Ukrainske fallskjermjegere ved frontlinjen.