Regionale banker leder an i amerikansk børsoppgang

Etter en turbulent periode er de mellomstore amerikanske bankene i ferd med å hente seg inn igjen, noe som bidro til oppgang på Wall Street tirsdag formiddag.
Etter en turbulent periode er de mellomstore amerikanske bankene i ferd med å hente seg inn igjen, noe som bidro til oppgang på Wall Street tirsdag formiddag. Foto: Seth Wenig / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York-børsene åpnet i pluss tirsdag, da de regionale bankene hentet seg inn etter den siste tidens uro. Samp;P 500-indeksen steg 1 prosent etter åpning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dow Jones-indeksen var opp 0,9 prosent en snau halvtime etter at New York-børsen åpnet. På den teknologitunge Nasdaq-børsen startet hovedindeksen dagen med en oppgang på 1,1 prosent.

De mellomstore bankene som ble rystet etter at Silicon Valley bank og Signature Bank gikk over ende, er i ferd med å hente seg inn igjen. Selv kriserammede First Republic hadde en positiv start på dagen.

Kursen gikk opp 23 prosent i tidlighandelen før børsen åpnet. Dagen før ble verdien nesten halvert da aksjen raste 47 prosent etter at bankens kredittvurdering ble justert ned for andre gang på en uke.

Oppgangen på Wall Street kommer etter at også de toneangivende børsene i Europa fikk en fin start på ukens andre dag. Også der ser uroen over banksektoren ut til å være dempet etter helgens redningspakke som innebærer at Credit Suisse blir reddet ved at banken kjøpes opp av konkurrenten UBS.

Den neste milepælen på finanskalenderen er rentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken, som kunngjøres onsdag.