Drapssiktet nordmann i Sverige er begjært varetektsfengslet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for drap etter at en norsk kvinne ble funnet død i en fryser i Sverige torsdag, blir begjært varetektsfengslet av politiet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor NTB sier mannens forsvarer Stefan Liliebäck at hans klient foreløpig er blitt begjært varetektsfengslet i 14 dager.

– Dette kan selvsagt utvides.

Han forteller videre at mannen har sittet i avhør og svart på de spørsmålene han har fått, men kan ikke gå i detaljer rundt avhøret. Liliebäck opplyste om varetektsfengsling til VG først.

Svensk politi har tidligere sagt at mannen nekter straffskyld.

Liliebäck sier til NTB at mannen blir framstilt for varetektsfengsling tingretten i Värmland i Karlstad klokka 15 søndag. Han er siktet for drap og likskjending.

Det var torsdag denne uken at det ble gjort funn av kroppsdeler fra kvinnen i en fryseboks hjemme hos mannen i Värmland. Ifølge politiet har likdelene blitt oppbevart der i flere år.

Det er svensk politi som har ansvar for etterforskningen av saken, men pressevakt Mari Lerdal i Kripos sier til NTB at de har sendt melding til sine kolleger i Sverige og sagt at de kan bidra med bistand om det er behov.