USA og Russlands forsvarsministre har snakket sammen om dronehendelsen

Det var et ubemannet fly av denne typen, en amerikansk MQ-9, som kolliderte med et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Svartehavet tirsdag. Arkivfoto: Massoud Hossaini / AP / NTB
Det var et ubemannet fly av denne typen, en amerikansk MQ-9, som kolliderte med et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Svartehavet tirsdag. Arkivfoto: Massoud Hossaini / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands forsvarsminister har snakket med USAs forsvarsminister på telefon onsdag, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Moskva var det USA som ba om telefonmøtet, men det opplyses ikke hva USAs forsvarsminister Lloyd Austin og hans russiske motpart Sergej Sjojgu snakket om.

Situasjonen har vært spent etter at en amerikansk drone styrtet i internasjonalt farvann i Svartehavet etter å ha blitt avskåret av to russiske jagerfly.

USA sa onsdag at de tror hendelsen var et uhell, men ber Russland om å holde avstand til amerikansk materiell i internasjonalt luftrom.

Austin sier i en uttalelse onsdag kveld at USA vil fortsette å fly og operere «alle steder innenfor folkeretten».

Russland på sin side har bedt USA holde god avstand til russisk luftrom. Dronestyrten skjedde i internasjonalt luftrom over Svartehavet, men nær området Russland hevder å ha annektert fra Ukraina.