Russland vil lete etter rester av amerikansk drone

Det var et ubemannet fly av denne typen, en amerikansk MQ-9, som kolliderte med et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Svartehavet tirsdag. Arkivfoto: Massoud Hossaini / AP / NTB
Det var et ubemannet fly av denne typen, en amerikansk MQ-9, som kolliderte med et russisk jagerfly i internasjonalt luftrom over Svartehavet tirsdag. Arkivfoto: Massoud Hossaini / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter sier de skal lete etter rester av den amerikanske dronen som falt i Svartehavet. Den beviser at USA deltar i krigen, hevder sikkerhetssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overvåkingsdronen havnet i sjøen etter å ha blitt avskåret av to russiske fly i internasjonalt luftrom. USA sier det ene flyet støtte borti dronen slik at den ble ødelagt og styrtet.

Russerne har nektet alt ansvar for hendelsen, mens USA har anklaget dem for å ha opptrådt uansvarlig.

Lederen for Russlands sikkerhetsråd Nikolaj Patrusjev sier til TV-kanalen Rossija-1 at han ikke vet om det vil lykkes, men at russiske myndigheter er nødt til å forsøke å finne det som er igjen av dronen.

– Amerikanerne sier stadig at de ikke deltar i militære operasjoner, men dette er det ferskeste beviset på at de er direkte involvert i denne aktiviteten – i krigen, sier han.