DeSantis sår tvil om Ukraina-støtte

Floridas guvernør Ron DeSantis sier at det ikke er en viktig nasjonal interesse for USA å bli mer innblandet i en «territoriell disputt» mellom Ukraina og Russland. DeSantis er blant favorittene til å bli Republikanernes presidentkandidat neste år. Foto: Ron Johnson / AP / NTB
Floridas guvernør Ron DeSantis sier at det ikke er en viktig nasjonal interesse for USA å bli mer innblandet i en «territoriell disputt» mellom Ukraina og Russland. DeSantis er blant favorittene til å bli Republikanernes presidentkandidat neste år. Foto: Ron Johnson / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å bli «ytterligere innblandet i en territoriell disputt mellom Ukraina og Russland» er ikke en viktig nasjonal interesse for USA, sier Ron DeSantis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Florida-guvernøren regnes som den største trusselen mot Donald Trumps muligheter til å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år.

Fox News-kommentator Tucker Carlson publiserte mandag svarene han hadde fått i en utspørring av flere republikanske kandidater og andre som regnes som aktuelle til partiets primærvalg.

– USA har mange viktige nasjonale interesser … men å bli ytterligere innblandet i en territoriell disputt mellom Ukraina og Russland, er ikke en av dem, skrev DeSantis i sitt svar.

– Biden-administrasjonens blankosjekk-finansiering av denne konflikten i «så lenge det trengs», uten noen definerte mål eller ansvarlighet, tar bort fokuset fra vår nasjons mest presserende utfordringer, heter det videre.

Siden Russland invaderte Ukraina i fjor, har USA vært landets største støttespiller og gitt mange milliarder dollar i militær og økonomisk bistand.

DeSantis og Trump har lignende synspunkter i spørsmålet om videre støtte til Ukraina. Da ekspresidenten ble spurt om USA bør jobbe for regimeskifte i Russland, var svaret «nei».

– Vi bør jobbe for et regimeskifte i USA, det er mye viktigere. Det er Biden-administrasjonen som dro oss inn i dette rotet, het det videre.