ISS-besetning tilbake på jorda

Anne Kikina (til venstre), Josh Cassada, Nicole Aunapu Mann og Koichi Wakata om bord i skipet som hentet dem etter landingen med SpaceX-fartøyet Endurance. Foto: Keegan Barber / Nasa / AP / NTB
Anne Kikina (til venstre), Josh Cassada, Nicole Aunapu Mann og Koichi Wakata om bord i skipet som hentet dem etter landingen med SpaceX-fartøyet Endurance. Foto: Keegan Barber / Nasa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ISS-besetning på to amerikanere, en japaner og en russer var om bord i et SpaceX-fartøy som har landet utenfor kysten av Florida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SpaceX-fartøyet Endurance landet i havet utenfor Tampa etter klokka 21 lørdag lokal tid. Turen fra ISS tok rundt ni timer.

De fire har vært på den internasjonale romstasjonen (ISS) på et fem måneder langt forskningsoppdrag.

I besetningen var den russiske kosmonauten Anne Kikina, japanske Koichi Wakata og amerikanerne Josh Cassada og Nicole Aunapu Mann. Sistnevnte er den første fra den amerikanske urbefolkningen som har vært i bane rundt jorda.

Kikina er den eneste kvinnen blant russiske kosmonauter i aktiv tjeneste. Forholdet mellom USA og Russland er svært anstrengt som følge av den russiske invasjonen av Ukraina, men samarbeidet mellom de to landene har inntil videre fortsatt i verdensrommet.