Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin med nye beskyldninger mot Kreml

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin (nummer tre fra venstre) poserer sammen med Wagner-soldater i Bakhmut.
Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin (nummer tre fra venstre) poserer sammen med Wagner-soldater i Bakhmut.  Foto: Wagner
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tankesmien ISW har Wagner-gruppen en «taktisk pause» i Bakhmut. Samtidig hevder Jevgenij Prigozjin at han ikke får kommunisere med russiske myndigheter lenger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for den beryktede russiske leiesoldatgruppen Wagner , Jevgenij Prigozjin, sier i en melding på Telegram at han har blitt avskåret fra kommunikasjon med russiske myndigheter.

Prigozjin legger til at den eneste kanalen som er igjen for å be om ytterliggere forsyninger og ammunisjon er gjennom media. Det kommer han til å gjøre, ifølge meldingen på Telegram.

Wagner-sjefen mener Wagner-gruppen blir direkte motarbeidet av landets forsvarstopper, og at leiesoldatene blir nektet nye forsyninger med ammunisjon.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

– Et desperat forsøk

Et bilde, som du kan se øverst i artikkelen, Wagner-gruppen har delt på Telegram, skal vise Prigozjin og Wagner-soldater foran monumentet av en sovjetisk stridsvogn i Bakhmut.

Det ukrainske flagget er tatt ned fra monumentet. Det russiske flagget er ikke heist opp, men Wagner-gruppens flagg er på toppen av stridsvognen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et nytt eksempel på et desperat forsøk på å fremheve seg selv, sier oberstløytnant og hovedlærer ved Forsvarets høgskole, Geir Hågen Karlsen, til VG.

Se video: Russisk skrekkvåpen angripes av ukrainsk drone

«Taktisk pause»

Den amerikanske tankesmien Institute for the Study of War (ISW) skriver på Twitter at det ser ut til at Wagner-gruppen har tatt en «taktisk pause» i byen Bakhmut.

Prigozjin hevdet tidligere denne uken at den østlige delen av Bakhmut er under Wagners kontroll. Opplysningene er ikke bekreftet av Ukraina eller uavhengige kilder.

Ifølge tankesmien har det ikke vært rapportert om Wagner-soldater som utfører offensive operasjoner fra det østlige Bakhmut mot sentrale deler av byen siden Prigozjin hevdet de hadde kontroll.

Avslutningsvis skriver ISW at Wagner-gruppen sitter stille i båten inntil det kommer nye forsterkninger i form av russiske tropper i det som kan bli det avgjørende slaget om Bakhmut.