Tysk politi har pågrepet mistenkt gisseltaker – ingen skadd

Området rundt apoteket, som ligger ved en av hovedgatene i Karlsruhe, er sperret av. Også politiets spesialstyrker er på plass.
Området rundt apoteket, som ligger ved en av hovedgatene i Karlsruhe, er sperret av. Også politiets spesialstyrker er på plass. Foto: Tilman Blasshofer / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske politifolk har tatt seg inn i apoteket som var åsted for en gisselaksjon i byen Karlsruhe. Én mistenkt er pågrepet, og ingen er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mistenkte gjerningspersonen ble pågrepet etter at politiet tok seg inn i apoteket, over fire timer etter at situasjonen oppsto. Det opplyser politiet ifølge nyhetsbyrået Reuters i 21.30-tiden fredag.

Før de tok seg inn i apoteket i sentrum av den sørtyske byen, opplyste politiet at flere personer holdes som gisler. Gisselsituasjonen startet rundt klokka 16.30. Politiet sa de var i kontakt med det de mener er gisseltakeren og at gislene var fysisk uskadd.

Like etter klokka 21 meldte nyhetsbyrået Reuters om et øyenvitne som forteller at flere politifolk stormet inn i apoteket, og at flere eksplosjoner kunne høres fra stedet.

Stuttgarter Zeitung skrev tidligere på kvelden at en ukjent gjerningsperson tilsynelatende holdt to personer som gisler. Ifølge avisas opplysninger krevde vedkommende et millionbeløp for å slippe dem fri, men dette er ikke bekreftet av åpne kilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Området rundt apoteket, som ligger ved en av hovedgatene i Karlsruhe, er sperret av. Også politiets spesialstyrker er på plass, ifølge avisa Bild. Et øyevitne sier til avisa at alle butikker i nærheten ble bedt om å stenge, og at hele gata er sperret av.

Ifølge politiet er ingen andre personer i fare, men de ba folk holde seg unna området. Politiet åpnet en skole som lokale innbyggere kunne oppholde seg i dersom de ikke kom seg hjem som følge av at politiet hadde stengt flere gater.

Karlsruhe ligger sørvest i Tyskland, i delstaten Baden-Württemberg.