Etterretning: Russiske soldater mangler ammunisjon – må slåss med spader

Ukrainske soldater skyter mot russiske stillinger fra en amerikansk-levert M777-haubits i Ukrainas Kherson-region 9. januar 2023.
Ukrainske soldater skyter mot russiske stillinger fra en amerikansk-levert M777-haubits i Ukrainas Kherson-region 9. januar 2023. Foto: Libkos / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nymobiliserte russiske soldater blir beordret til å storme ukrainske stillinger med skytevåpen og spader, melder det britiske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny etterretningsoppdatering 5. mars går det fram at russiske styrker er i trøbbel ved frontlinjen, og at «reservistene hverken er fysisk eller mentalt i stand til å delta i kampene.»

Russerne må spare på ammunisjonen

Det har lenge vært kjent at Russland har slitt med tilgang på ammunisjon, og at ukrainske angrep har forstyrret de russiske forsyningslinjene og ødelagt mange våpen- og ammunisjonsdepot.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Russisk artilleri har de siste månedene skutt vesentlig færre salver enn i krigens første fase, noe som tyder på at de må spare ammunisjon for å holde krigen gående slik Putin ønsker.

Etterretningen viser til at den russiske måten å krige på, det vil si brutale og lavteknologiske kamper, fortsatt preger krigen.

– Russland blir mer og mer desperat

Ukrainas viseforsvarsminister, Oleksandr Pavliuk, mener Russlands taktikk bærer mer og mer preg av terror. Han mener det primært skyldes russernes svake resultater langs frontlinjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Derfor blir Russland mer og mer fortvilet og desperat på grunn av manglende suksess ved fronten noe som gjør taktikken deres mer og mer terrorpreget. Russerne beskyter regionene, dreper sivilbefolkningen og ødelegger infrastrukturen, sier Pavliuk ifølge Kyiv Independent.

«Russiske styrker vil neppe klare å omringe Bakhmut»

Ifølge Institute for the study of war (ISW) vil russiske styrker neppe klare å omringe Bakhmut.

«Russiske styrker ser ut til å ha sikret en tilstrekkelig posisjonell fordel til å gjennomføre en bevegelse mot visse deler av Bakhmut, men har ennå ikke tvunget ukrainske styrker til å trekke seg tilbake og vil sannsynligvis ikke være i stand til å omringe byen snart,» skriver ISW i sin daglige rapport.

Video: Ett år siden Ukraina-krigen startet – hva kan vi vente oss fremover?