Ericsson får milliardbøter i USA

Det amerikanske justisdepartementet har ilagt det svenske selskapet Ericsson bøter tilsvarende 2,1 milliarder kroner. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Det amerikanske justisdepartementet har ilagt det svenske selskapet Ericsson bøter tilsvarende 2,1 milliarder kroner. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske justisdepartementet har ilagt det svenske selskapet Ericsson bøter tilsvarende 2,1 milliarder kroner som følge av en bestikkelsessak i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teleselskapet Ericsson har gått med på å betale bøtene og erkjent seg skyldig i korrupsjonsanklager etter å ha brutt en tidligere avtale med amerikanske myndigheter, ifølge justisdepartementet.

I fjor erkjente Ericsson i kjølvannet av en SVT-granskning at det kan ha blitt utbetalt bestikkelser til IS i Irak. Hendelsene ble i tillegg til i USA også etterforsket i Sverige, men riksadvokaten henla saken.

Det er ikke første gang Ericsson knyttes til korrupsjon. I 2019 inngikk selskapet et forlik med USA og gikk med på å betale rundt 10 milliarder svenske kroner til amerikanske myndigheter for forhold knyttet til virksomhet i Kina, Djibouti, Indonesia, Kuwait og Vietnam i årene 2000 til 2016.