Greske jernbanearbeidere går ut i streik etter togulykken

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB
Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken er for å protestere blant annet mot at jernbanenettet har blitt neglisjert av flere påfølgende regjeringer, melder den greske avisen Kathimerini. Ifølge avisen vil det ikke gå noen tog i Hellas torsdag.

– Dessverre har kravene våre om flere ansatte, bedre opplæring og framfor alt bruk av moderne sikkerhetssystemer, alltid havnet i søpla, skriver fagforbundet POS i en uttalelse.

Åtte jernbanearbeidere omkom i ulykken natt til onsdag, blant dem fire togførere, ifølge fagforbundets leder Yannis Nitsas.

– Dette er en dag for ettertanke og sorg over våre urettmessig omkomne kollegaer, heter det videre fra POS.

Årsaken til ulykken, som er den verste i Hellas på over 50 år, er fremdeles ikke kjent.