Greske jernbanearbeidere går ut i streik etter togulykken

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB
Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken er for å protestere blant annet mot at jernbanenettet har blitt neglisjert av flere påfølgende regjeringer, melder den greske avisen Kathimerini. Ifølge avisen vil det ikke gå noen tog i Hellas torsdag.

– Dessverre har kravene våre om flere ansatte, bedre opplæring og framfor alt bruk av moderne sikkerhetssystemer, alltid havnet i søpla, skriver fagforbundet POS i en uttalelse.

Åtte jernbanearbeidere omkom i ulykken natt til onsdag, blant dem fire togførere, ifølge fagforbundets leder Yannis Nitsas.

– Dette er en dag for ettertanke og sorg over våre urettmessig omkomne kollegaer, heter det videre fra POS.

Årsaken til ulykken, som er den verste i Hellas på over 50 år, er fremdeles ikke kjent.