Millionsøksmål mot Østerrike etter coronautbrudd på skidestinasjon

Skistedet Ischgl i Østerrike ble i mars 2020 ansett som episenteret for coronautbruddet i Europa. Flere som hadde vært på skiferie i regionen tok med seg coronasmitte til sine hjemland.
Skistedet Ischgl i Østerrike ble i mars 2020 ansett som episenteret for coronautbruddet i Europa. Flere som hadde vært på skiferie i regionen tok med seg coronasmitte til sine hjemland. Foto: Halvard Alvik / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrike og lokalmyndighetene i Tyrol-regionen i alpene saksøkes for nesten 3,4 millioner euro for coronautbruddet på skidestinasjonen Ischgl i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den østerrikske forbrukerorganisasjonen VSV som organiserer søksmålet på vegne av 121 skiturister som ble coronasmittet på ferie.

Ischgl er en populær skidestinasjon i alpene som er spesielt kjent for afterski. Utbruddet i mars 2020 gjorde at byen ble ansett som episenteret for coronautbruddet i Europa.

Skituristene bak søksmålet kommer fra ti land, deriblant Norge.

Søksmålet hevder østerrikske myndigheter ikke gjorde nok for å beskytte reisende under coronautbruddet og at de ikke advarte folk tilstrekkelig om smittefaren i tide.

Østerrikske myndigheter hevder på sin side å ha opptrådt ansvarlig gitt det verden visste om utbruddet den gang.