Erdogan beklager treg redningsinnsats etter jordskjelvkatastrofen

Innbyggere i byen Golbasi i Adiyaman-provinsen, et av områdene som ble hardest rammet av jordskjelvkatastrofen 6. februar.
Innbyggere i byen Golbasi i Adiyaman-provinsen, et av områdene som ble hardest rammet av jordskjelvkatastrofen 6. februar. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Recep Tayyip Erdogan har fått massiv kritikk for mangler i redningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen. Nå ber den tyrkiske presidenten om tilgivelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var ikke i stand til å arbeide slik vi ønsket i Adiyaman de første dagene på grunn av de enorme ødeleggelsene, samt det dårlige været. Jeg ber om unnskyldning for dette, sier Erdogan.

Mandag besøkte han et av de områdene som ble hardest rammet av skjelvene.

– Jeg så ikke noen fram til klokken 14 den andre dagen etter jordskjelvene. Ingen myndigheter, ingen stat, ingen politi, ingen soldater. Skam dere! Dere lot oss i stikken, sa en av innbyggerne til nyhetsbyrået AFP tidligere denne måneden.

Dødstallene har steget jevnt etter katastrofen 6. februar passerte i forrige uke 50.000, hvorav 44.300 er i Tyrkia.

Myndighetenes håndtering av katastrofen kan bli en viktig faktor i det kommende presidentvalget i mai. 69 år gamle Erdogan var Tyrkias statsminister fra 2003 til 2014, hvorpå han overtok som landets president. Nå søker han en ny presidentperiode. Katastrofen inntraff samtidig som Erdogan skaffet seg momentum i valgkampen etter å ha falt på målingene i forbindelse med landets økonomiske krise, som nådde nye nivåer i fjor.