Dimitrij Medvedev med flere påstander om russisk våpenproduksjon

Viseformann i det russiske sikkerhetsrådet, Dimitrij Medvedev inspiserer russisk-produserte skytevåpen under et besøk til Kalasjnikov-fabrikken i Izhevsk i Russland.
Viseformann i det russiske sikkerhetsrådet, Dimitrij Medvedev inspiserer russisk-produserte skytevåpen under et besøk til Kalasjnikov-fabrikken i Izhevsk i Russland. Foto: Ekaterina Shtukina / Sputnik / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin-allierte Dimitrij Medvedev sier Russland forbedrer sine egne våpen ved å forske på vestlig våpenteknologi. Samtidig hevder han russisk våpenproduksjon har skutt i været.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Det russiske forsvarsmagasinet skriver viseformann i det russiske sikkerhetsrådet, Dimitrij Medvedev, at Russland drar nytte av vestlig våpenteknologi russerne får tak i på slagmarken i Ukraina . Ifølge Medvedev forsker russiske våpenprodusenter på «høyteknologiske vestlige våpnen» for å forbedre sine egne. Det skriver Insider.

– Russland har snudd fiendens erfaringer til sin egen fordel, skriver Medvedev om praksisen ifølge Insider.

USA og flere europeiske land sender vestlige våpen til Ukraina, som før krigens utbrudd i høy grad var utstyrt med russisk og gamle sovjetiske våpen.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Hevder Russland har mangedoblet produksjonen

Medvedev hevder også at våpenproduksjonen i Russland har skutt i været for å etterkomme den russiske invasjonsstyrkens behov ved frontlinjen i Ukraina. Han hevder flere russiske våpenprodusenter har mangedoblet produksjonen av ulike typer våpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bak maskiner, på designkontorer og på treningsfelter så jeg folk som ga sitt fulle engasjement for å jobbe døgnet rundt til beste for moderlandet, skriver Medvedev som den siste tiden har besøkt russiske våpenfabrikker.

I januar rapporterte den russiske våpenprodusenten Kalasjnikov at produksjonen hadde økt med 40 prosent siden januar i fjor. Kalasjnikov er særlig kjent for å ha utviklet håndvåpen, deriblant riflen AK-47.

Dimitrj Medvedev har tidligere vært både president og statsminister i Russland, og anses som en tett alliert av Russlands nåværende president Vladimir Putin.

(Saken fortsetter under bildet).

Russiske Kalasjnikov-rifler utstilt på den Internasjonale forsvarskonferansen i Abu Dhabi. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB
Russiske Kalasjnikov-rifler utstilt på den Internasjonale forsvarskonferansen i Abu Dhabi. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB

Melder om mangler

I motsetning til Medvedev hevder flere vestlige aktører at Russland lider av våpen- og ammunisjonsmangel.

Newsweek skrev forrige uke at russiske styrker i Ukraina blir gitt ammunisjon som ikke funker.

Den britiske forsvarsdepartementet legger deler av skylden på en feilslått russisk offensiv i fylket Donetsk på våpen- og ammunisjonsmangel.