Dødstallet i Brasil stiger fortsatt etter jordskred

Leker ligger begravd i jord og gjørme mens redningsarbeidere jobber videre for å finne savnede etter jordskredene på kyststrekningen av delstaten São Paulo. Bildet er fra Barra do Sahi i Sao Sebastiao. Foto: Andre Penner / AP / NTB
Leker ligger begravd i jord og gjørme mens redningsarbeidere jobber videre for å finne savnede etter jordskredene på kyststrekningen av delstaten São Paulo. Bildet er fra Barra do Sahi i Sao Sebastiao. Foto: Andre Penner / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallet i den flom- og jordskredrammede delstaten São Paulo i Brasil har steget til 57, viser nye tall fra myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

56 av de omkomne er funnet i São Sebastião, som ligger ved kysten.

Det var forrige helg at kraftig regnvær utløste flom og jordskred i kystområdene i landets rikeste delstat. Delstatsregjeringen viste fredag til et varsel om ytterligere regn i området, der det fortsatt pågår søk -og redningsarbeid.

Rundt 30 personer er fremdeles savnet. Dødstallet kan derfor stige ytterligere.

Over 4.000 mennesker har måttet forlate sine hjem eller har mistet hjemmene sine etter det kraftige uværet forrige helg. Det falt da rundt 680 millimeter med regn, mer enn det doble for måneden som helhet, på bare 24 timer i og rundt São Sebastião, noe som skal være blant de høyeste døgnmålingene som er registrert i landet.

President Luiz Inacio Lula da Silva var på befaring i området tidligere i uken. Han lovet da å gjenoppbygge São Sebastião, en by med rundt 91.000 innbyggere, og plassere nye boliger på tryggere steder i kommunen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale myndigheter advarer turister mot å dra til regionen for å unngå belastning på sykehus, veier, vann- og matforsyning.

Torsdag ankom et marinefartøy São Sebastião der det skal fungere som feltsykehus. Det er utstyrt med helikoptre og landgangskjøretøy.

Pave Frans ber for alle berørte.

– Så mange av dere er savnet, så mange av dere lider. Jeg sender dere min nærhet, min bønns forsikring. Gud velsigne dere, sier paven i en videoinnspilt melding.