Nye EU-sanksjoner mot Russland

Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs medlemsland er enige om enda en runde med sanksjoner mot Russland. Det er den tiende i rekken og vedtas på årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– EU-landene har sammen klargjort de mest kraftfulle og langtrekkende sanksjonene noensinne for å hjelpe Ukraina med å vinne krigen, skriver det svenske formannskapet på Twitter fredag kveld.

Sanksjonene trer i kraft lørdag.

Sanksjonspakken inneholder blant annet nye handelsrestriksjoner på teknologi og produkter som er egnet til både sivilt og militært bruk. Den består også av tiltak mot individer eller enheter som støtter krigen, enten det er ved å spre propaganda eller levere droner som blir brukt av Russland i krigen.

– EU står samen med Ukraina og det ukrainske folket. Vi vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det trengs, skriver det svenske formannskapet på Twitter fredag kveld.

Den forrige sanksjonsrunden ble vedtatt 15. desember.

I forkant av fredagens vedtak har det blant annet vært forhandlinger mellom Polen og Italia, ifølge Reuters. De to landene har vært uenige om hvor strenge sanksjonene på gummiimport skulle være. Polen ønsket strengere importrestriksjoner, mens Italia sa nei.