Danmark åpner for å vurdere å gi kampfly til Ukraina

Danmarks forsvarsminister sier landet på sikt kan vurdere å gi kampfly til Ukraina. I likhet med Norge har Danmark i en årrekke brukt F-16 jagerfly, men er i ferd med å bytte ut disse med F-35. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Danmarks forsvarsminister sier landet på sikt kan vurdere å gi kampfly til Ukraina. I likhet med Norge har Danmark i en årrekke brukt F-16 jagerfly, men er i ferd med å bytte ut disse med F-35. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Danmark skal bidra med kampfly til Ukraina, må andre land også bli med, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Danmarks Radio sier Lund Poulsen at han er åpen for at Danmark på sikt kan oppfylle ønsket til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om å få kampfly til hjelp mot den russiske invasjonen.

– Jeg vil ikke avvise at det på et tidspunkt kan bli nødvendig å se på kampflybidrag, sier han. En av betingelsene er i så fall at andre land gjør det samme.

– Jeg er åpen for å se på mulighetene, men kan ikke i dag si at vi kommer til å gi kampfly. Det er noe man må forberede nøye, sier forsvarsministeren.

I likhet med flere andre land, har Danmark både gitt økonomis støtte og våpen til Ukraina og har lovet å gi landet stridsvogner.