Medvedev sier Russland vil vinne – villig til å rykke fram til grensen mot Polen

Ekspresident og sikkerhetsrådgiver Dmitrij Medvedev i Russland sier landet kommer til å vinne og er innstilt på å gå helt til grensen mot Polen.

Russland må presse «grenser som truer» landet så langt unna som mulig, sier tidligere president og nestleder i det nasjonale sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev. Arkivfoto: Ekaterina Sjtukina / Sputnik / AP / NTB
Russland må presse «grenser som truer» landet så langt unna som mulig, sier tidligere president og nestleder i det nasjonale sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev. Arkivfoto: Ekaterina Sjtukina / Sputnik / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medvedev sier den eneste muligheten til å sikre Russland er å oppnå alle målene med «den militære spesialoperasjonen», som er Russlands betegnelse på angrepskrigen mot Ukraina.

Han sier Russland må «presse grensene som truer landet» så langt tilbake som mulig, om det så er helt til den polske grensen. Med unntak av eksklaven Kaliningrad, har Russland i dag ingen grense mot Polen. Ukraina og Belarus ligger mellom de to landene.

Krigen i Ukraina vil ende med russisk seier og en form for avtale, men freden vil være problematisk dersom man ikke er grunnleggende enig om grensene, sier Medvedev på ettårsdagen for invasjonen i Ukraina.