FN: 356.000 gravide trenger rask helsehjelp etter jordskjelvet

Ei lita jente som ble født mens moren lå under ruinene av en sammenrast bygning i Syria. Her befinner hun seg på et sykehus i byen Afrin. Hun er den eneste som overlevde i familien.
Ei lita jente som ble født mens moren lå under ruinene av en sammenrast bygning i Syria. Her befinner hun seg på et sykehus i byen Afrin. Hun er den eneste som overlevde i familien. Foto: Ghaith Alsayed / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant dem som overlevde jordskjelvene i Tyrkia og Syria, er 356.000 gravide kvinner, som har behov for helsehjelp innen kort tid, melder FNs befolkningsfond.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

226.000 av kvinnene befinner seg i Tyrkia, mens 130.000 er i Syria. Rundt 38.000 av dem skal føde i løpet av den neste måneden.

– Etter å ha mistet sine kjære, samt sine hjem og eiendeler, bor mange av disse kvinnene nå i midlertidige leirer eller er utsatt for lave temperaturer, og de kjemper for å få tilgang til mat eller rent vann, noe som gjør at helsen deres er truet, skriver FNs befolkningsfond (UNFPA) i en pressemelding mandag.

UNFPA-sjef Natalia Kanem understreker at helsetjenester knyttet til svangerskap og fødsler redder liv, og ber om at dette blir en del av nødhjelpen som nå gis til jordskjelvofrene.