Nord-Korea har skutt opp ballistisk rakett

Hendelsen kommer i forkant av USA og Sør-Korea såkalte bordøvelse i Washington neste uke. Der skal de to landene diskutere mulige svar på bruken av atomvåpen i Nord-Korea. Foto: Sør-Koreas forsvarsdepartement / AP / NTB
Hendelsen kommer i forkant av USA og Sør-Korea såkalte bordøvelse i Washington neste uke. Der skal de to landene diskutere mulige svar på bruken av atomvåpen i Nord-Korea. Foto: Sør-Koreas forsvarsdepartement / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har lørdag skutt en ballistisk rakett inn i Japanhavet, melder militæret i Sør-Korea og Japans kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen kommer i forkant av USA og Sør-Korea såkalte bordøvelse i Washington neste uke. Der skal de to landene diskutere mulige svar på bruken av atomvåpen i Nord-Korea.

– Nord-Korea har avfyrt en uidentifisert ballistisk rakett inn i Japanhavet, heter det i en uttalelse fra militærledelsen i Sør-Korea lørdag.

Også Japans kystvakt melder at Nord-Korea har skutt opp en rakett, men er mindre bastant på å slå fast hvilken type rakett det er. Ifølge kystvakten landet raketten 200 kilometer vest for øya Oshima litt før 10.30-tiden norsk tid.

Oppskytingen kom en dag etter at det nordkoreanske regimet truet med motreaksjoner på sørkoreanske militærøvelser. Tidligere denne uken kalte Sør-Korea igjen Nord-Korea for «vår fiende» i forsvarsrapporten som landets regjering offentliggjør annethvert år.

Forrige gang Nord-Korea skjøt opp raketter var natt til første nyttårsdag fra hovedstaden Pyongyang. De falt deretter ned i Japanhavet.

Spenningen på Koreahalvøya økte betydelig i 2022, med nesten månedlige rakettoppskytninger fra Nord-Korea. Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har siden han tiltrådte som president i mai i fjor, lovet en tøffere linje mot nordkoreanerne og styrket militærøvelsene med USA, som ble redusert under coronapandemien.