Kina erklærer «seier» over coronaviruset

Kina erklærer fredag avgjørende seier over coronapandemien. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Kina erklærer fredag avgjørende seier over coronapandemien. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas mektigste styringsorgan erklærer en «avgjørende seier» mot coronaviruset i etterkant av anklager om at de underrapporterer smittetallene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden november har Kinas håndtering av coronapandemien gått gjennom en effektiv overgang på relativt kort tid, hevder Politbyråets stående komité til Kinas kommunistparti i en uttalelse.

Videre hevder de at landet har oppnådd en avgjørende seier når det kommer til å kontrollere smittespredningen av viruset. Komiteen advarer likevel om at viruset fortsatt spres internasjonalt og har fortsetter å mutere, ifølge Reuters.

Politbyråets stående komité er Kinas mektigste styringsorgan.

Organet hevder også at Kina har den laveste coronarelaterte dødelighetsraten i verden.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har lenge mistenkt Kina for å underrapportere om sine dødsfall knyttet til coronaviruset.

Kina skrotet i desember brått landets svært strenge smittevernrestriksjoner. Ifølge tall fra kinesiske myndigheter ble det registrert 83.150 coronarelaterte dødsfall mellom desember og februar, mens det ifølge fire separate ekspertgrupper er snakk om mellom 1 og 1.5 millioner dødsfall, skriver New York Times.