Ukraina: Over tusen russiske soldater drept på et døgn

Ukrainske artillerister fyrer løs mot russiske stillinger nær Bakhmut i fylket Donetsk.
Ukrainske artillerister fyrer løs mot russiske stillinger nær Bakhmut i fylket Donetsk. Foto: Libkos / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina hevder tirsdag denne uken var det blodigste døgnet for russerne hittil i krigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så mange som 1030 russiske soldater ble drept i Ukraina tirsdag 7. februar, hevder Ukrainske myndigheter. Hvis informasjonen stemmer var tirsdag det blodigste døgnet for Russland siden invasjonens start i februar i fjor, skriver Insider og Reuters.

Ukraina hevder at 133.000 russiske soldater har mistet livet i krigen totalt.

Flere vestlige institusjoner mener tallet på russiske tap er på opp mot 200.000. Dette tallet inkluderer både drepte og skadde, opplyser Insider.

Under den afghansk-sovjetiske krig som ble utkjempet i perioden 1979 til 1989 antas det at rundt 14.000 sovjetiske soldater ble drept. De russiske tapstallene i Ukraina er med andre ord langt høyere til tross for at krigen snart bare har pågått i ett år.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

– En absolutt katastrofe

Sjefen for den amerikanske hæren Mark Milley omtalte Russlands tap i Ukraina i slutten av januar. Han mener de russiske tapstallene er katastrofale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er i ferd med å bli en absolutt katastrofe for Russland, sa han samtidig som han påpekte at Russlands president Vladimir Putin kan stanse lidelsene når som helst.

Det har blitt rapportert at den russiske hæren og leiesoldathæren Wagner-gruppen har lidd store tap i kampen om byen Bakhmut i Donetsk-fylke i det østlige Ukraina. Kampene om byen har pågått de siste ukene.

Ukrainske tap

Russiske myndigheter har vært tilbakeholdene når det gjelder antallet drepte russiske soldater på den ukrainske slagmarken. Ukrainske tap har Kreml derimot uttalt seg om.

Russland hevder 6500 ukrainske soldater ble drept i januar, melder Reuters. Disse tallene er i likhet med Ukrainas påstander om russiske tap ikke bekreftet.