Tenketank: Russland øker administrativ kontroll i okkuperte områder i Ukraina

Russlands president Vladimir Putin og statsdumaen i Moskva har ytterligere styrket sin administrative kontroll i okkuperte områder i Øst-Ukraina.
Russlands president Vladimir Putin og statsdumaen i Moskva har ytterligere styrket sin administrative kontroll i okkuperte områder i Øst-Ukraina. Foto: Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har ytterligere styrket sin administrative kontroll i okkuperte områder i Øst-Ukraina, ifølge tankesmia Institute for the Study of War (ISW).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer etter at den russiske nasjonalforsamlingen har formalisert en lov om sosiale velferdsgoder for innbyggere i de russisk-kontrollerte områdene, skriver avisen The Guardian med henvisning til ISW.

Tirsdag ble det kunngjort fra Moskva at Statsdumaen hadde vedtatt det første av fire lovforslag om at innbyggere i de okkuperte områdene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja skal omfattes av russiske sosiallover.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Det innebærer blant annet rett til minstelønn, pensjonsutbetalinger, sykepenger, fødselspenger, barnebidrag og støtte til veteraner og funksjonshemmede.

Ifølge ISW er loven det hittil høyeste nivået av russisk sosialpolitikk som innføres i de russiskokkuperte områdene i Ukraina.