Biden: – USA vil handle hvis Kina truer vår suverenitet

President Joe Biden talte natt til onsdag til nasjonen foran kongressen. Bak han står visepresident Kamala Harris og kongressleder Kevin McCarthy. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
President Joe Biden talte natt til onsdag til nasjonen foran kongressen. Bak han står visepresident Kamala Harris og kongressleder Kevin McCarthy. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uten å gå inn på den mye omtalte spionballongen, sa Biden i sin tale til nasjonen at USA vil handle dersom Kina truer landets suverenitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag er vi i den sterkeste posisjonen på flere tiår til å konkurrere med Kina og hvem som helst andre i verden, sier president Joe Biden.

Videre sier presidenten at han er forpliktet til å jobbe sammen med Kina – både for å fremme amerikanske interesser og gagne verden.

– Men la det være klart, slik vi gjorde det forrige uke, at hvis Kina truer vår suverenitet, vil vi handle for å beskytte landet vårt. Og det gjorde vi, legger han til.

I helgen skjøt USA ned en kinesisk ballong i sitt luftrom, en ballong de mener var i bruk til spionformål. Kina fastholder at det var en værballong.