Lege pågrepet i forbindelse med sykdomsutbrudd i Mexico

Artikkelen fortsetter under annonsen

En lege og to andre helsearbeidere er pågrepet i forbindelse med et større utbrudd av en type hjernehinnebetennelse i Nord-Mexico. 35 kvinner har mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En anestesilege ble tirsdag pågrepet og mistenkt for å ha distribuert infiserte medisiner som har ført til utbrudd, opplyser politiet i delstaten Durango.

Det to andre var ansatte ved det statlige helsetilsynet Coprised.

Én er tiltalt for å ha misbrukt medikamenter, unnlatt å sørge for god hygiene, samt å ha latt operasjonssaler forfalle. Den andre er tiltalt for manglende overholdelse av faglige krav.

Per nå er 79 personer innlagt i Durango med symptomer på smitte av hjernehinnebetennelse.

– De berørte pasientene i Durango ble sannsynligvis smittet av en soppvariant av hjernehinnebetennelse mens de ble operert på de samme sykehusene hvor legen jobbet, sa statsadvokat Sonia Garza i Durango i en pressekonferanse tirsdag.

Han var den eneste legen som utførte operasjoner ved de fire sykehusene der pasienter ble smittet, ifølge statsadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Garza sier at de første pasientene antakeligvis ble smittet i august i fjor. Det skal ha skjedd i forbindelse med operasjoner legen utførte på pasientene, der han skal ha brukt egne medisiner.

Legen nekter for å ha brukt egne medisiner på pasientene. Det har ikke lyktes nyhetsbyrået Reuters å få tak i en kommentar fra legen, men sønnen hans hevder at faren er pågrepet uten bevis.