Syria ber Europa om hjelp etter jordskjelvet tross sanksjoner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias utenriksminister ber europeiske land sende hjelp etter det kraftige jordskjelvet og sier sanksjonene mot Syria ikke er noen grunn til å nekte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faisal Mekdads bønn om hjelp til tross for sanksjonene mot det syriske regimet kom i et intervju med den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen.

Syriske myndigheter har lenge hevdet at vestlige sanksjoner har gått ut over gjenoppbyggingen i landet etter tolv år med borgerkrig. USA og europeiske land har sagt at målet med sanksjonene er å presse Syrias regjering inn i en politisk prosess som kan få en slutt på konflikten.

USA sier tirsdag at de jobber med samarbeidspartnere for å hjelpe Syria, til tross for at USA ikke anerkjenner landets regjering.

Stephen Allen, som leder den amerikanske nødhjelpsetaten USAIDs innsats på bakken, sier de er i ferd med å omfordele bistand som allerede var på plass for å hjelpe det krigsherjede Syria.

– Vi er i gang med å tilby hele bredden av humanitær respons nordvest i Syria, sier Allen. Av hensyn til sikkerheten vil han ikke si hvilke organisasjoner USAID samarbeider med.