Brann i amerikansk dronefabrikk i Latvia

Brannmenn slokker en brann på en dronefabrikk drevet av det amerikanske firmaet Edge Autonomy i Marupe i utkanten av Latvias hovedstad Riga 7. februar 2023. Mer enn 20 politibiler, ni brannbiler og fem ambulanser rykket ut til fabrikken.
Brannmenn slokker en brann på en dronefabrikk drevet av det amerikanske firmaet Edge Autonomy i Marupe i utkanten av Latvias hovedstad Riga 7. februar 2023. Mer enn 20 politibiler, ni brannbiler og fem ambulanser rykket ut til fabrikken. Foto: Gints Ivuskans / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har brutt ut en større brann i en fabrikk som har produsert droner til det ukrainske forsvaret og Nato-allierte i Latvia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En høyrisiko-brann har oppstått i produksjonsbygningen, noe som fører til mye røyk, sier brannvesenet på Twitter om brannen tirsdag ettermiddag.

Fabrikken eies av det amerikanske selskapet Edge Autonomy.

En stor redningsinnsats er i gang for å slukke flammene, ifølge latviske medier , som skriver at brannen sprer seg raskt.

Edge Autonomy opplyser at de produserer droneteknologi for offentlige, kommersielle og akademiske kunder i rundt 70 land.

Selskapet leverer også ubemannede fly til det amerikanske militæret.

Saken oppdateres